
گلخانه ها در گذشته، حال و آینده (قسمت 1) : کشاورزی محیط کنترل شده، که معمولاً با نام اختصاری “CEA” نامیده می شود، اخیراً به یک موضوع بسیار محبوب در سراسر عرصه های کشاورزی ، فناوری و سرمایه گذاری تبدیل شده است. این به ویژه نتیجه افزایش علاقه اخیر به کشاورزی عمودی است، جایی که گیاهان به طور کامل در داخل خانه زیر سایه های صورتی و آبی نورهای LED کارآمد و با طیف متناسب رشد می کنند. این امکانات تولیدی را میتوان در زیرزمینهای شهری ، پارکینگهای زیرزمینی ، و حتی تونلهای بزرگراهی متروکه در شهرهای سراسر جهان یافت .
هیچ شرکتی بیشتر از شرکت Plenty مستقر در سانفرانسیسکو با حمایت جف بزوس، این علاقه اخیر به کشاورزی عمودی را به نمایش نمی گذارد ، که در سال 2017 با شکستن رکورد 200 میلیون دلاری بودجه سری B، جهان را شگفت زده کرد. سایر شرکتهای ساحل شرقی، نیز از غولهای فناوری و سرمایهگذاران خطرپذیر، سر و صدای زیادی برای سرمایهگذاری ایجاد میکنند.
محرک های زیادی برای توضیح این روند اخیر وجود دارد – برخی محیطی، برخی دیگر اجتماعی، و همچنین آنهایی که مبتنی بر بازار هستند. یکی از بزرگترین محرک ها تقاضای رو به رشد مصرف کنندگان برای غذای محلی است که در ایالات متحده از بازار سالانه 5 میلیارد دلاری در سال 2008 به حدود 20 میلیارد دلار تا سال 2019 افزایش یافته است. بررسی ها نشان می دهد که شاید مهمترین چیز برای صنعت CEA خرده فروشان در حال تلاش برای حفظ عرضه با این تقاضای مصرف کننده به سرعت در حال رشد هستند.
در حالی که کشاورزی عمودی مطمئناً این روزها مرکز توجه است، در طرح بزرگ کشاورزی محیط کنترل شده هنوز در مقایسه با صنعت گلخانه ای، نسبتاً کوچک است. در واقع، تقریباً تمام فناوریهایی که مزارع عمودی برای رشد محصولات در داخل خانه استفاده میکنند، از آبیاری هیدروپونیک گرفته تا سنسورهای هوشمند و کنترل آب و هوا، توسط و برای صنعت گلخانهای توسعه یافته و همچنان ادامه دارد. مثلا آیا می دانستید که هلند از نظر کل صادرات مواد غذایی پس از ایالات متحده در رتبه دوم قرار دارد؟
گلخانه ها نیز برای مدت بسیار طولانی تر از مزارع عمودی وجود داشته اند
ما به شما خواهیم گفت که چگونه گلخانه ها در ابتدا شروع شدند، چشم انداز صنعت امروز چگونه است و چگونه نوآوری هایی مانند یکپارچه سازی خورشیدی صنعت گلخانه را در آینده نزدیک متحول می کند. بنابراین به خواندن قسمت 1 در زیر ادامه دهید و مطمئن شوید که در هفته های آینده منتظر قسمت های بعدی این مجموعه گلخانه از ذهن تو باشید. امیدواریم لذت ببرید!
چگونه به اینجا رسیدیم؟
کشاورزی داخلی ممکن است روشی بسیار مدرن برای تولید غذا به نظر برسد، اما حقیقت این است که مردم هزاران سال است که غذا را در محیط های کنترل شده پرورش می دهند.
شاید چندان تعجب آور نباشد، اولین گلخانه ای که تا به حال برای تولید مواد غذایی ساخته شده است معمولاً به رومیان در حدود سال 30 پس از میلاد نسبت داده می شود. داستان از این قرار است که پزشکان سلطنتی به امپراتور تیبریوس سزار توصیه کردند برای سلامتی خود یک خیار در روز بخورد. مهندسان رومی برای حفظ سلامت امپراتور خود در تمام طول سال، ساختاری برای رشد گیاهان در هوای سرد با سقفی شفاف ساخته شده از میکا ایجاد کردند که به نور خورشید اجازه ورود میدهد و از خروج گرما به بیرون جلوگیری میکند. بنابراین گلخانه ایجاد شد، اگرچه احتمالاً با آنچه که هر گلخانهای امروزی میتوانست تشخیص دهد، فاصله زیادی داشت.
اولین گلخانههای «مدرن» که از ساختارهای بیرونی شیشهای استفاده میکردند، در روزهای اولیه رنسانس، بهویژه در ایتالیا، شروع به ظهور کردند. این اولین باغهای گیاهشناسی سرپوشیده برای پرورش گونههای گیاهی عجیب و غریب که توسط کاشفان اقیانوس به خانه آورده شدند، مورد استفاده قرار گرفتند. به زودی این سازهها در سراسر اروپا گیر کرد، و زمانی که کاشفان ایتالیایی، فرانسوی، انگلیسی و هلندی محصولات جدیدی را از سفرهای خود به خانه آوردند، طبقه ثروتمند اروپا طعم شدیدی برای گیاهان و میوههای خارجی مانند پرتقال و آناناس پیدا کرد. طی چند قرن بعد، محبوبیت گلخانهها در دانشگاهها و املاک ثروتمند به طور یکسان، مانند پالم هاوس نمادین انگلستان – که «مهمترین سازه شیشهای و آهنی ویکتوریایی جهان» در نظر گرفته میشود، افزایش یافت.
(خانه نخل در باغهای گیاهشناسی سلطنتی کیو در انگلستان، که در ابتدا در سال 1844 بهعنوان خانهای برای گونههای گیاهی عجیب و غریب که از خارج از کشور بازگردانده شدهاند ساخته شد.)
در ایالات متحده، سنت کاشت غذا در گلخانه ها به املاک ثروتمند دهه 1700 برمی گردد. برخی از قدیمیترین سازههای در حال رشد باقیمانده امروز، گلخانههای املاک لیمن در نزدیکی بوستون، ماساچوست هستند که ساخت اولین آنها در سال 1798 آغاز شد و در سال 1804 تکمیل شد. محصولات زراعی، در اصل شامل انگور، هلو و گل رز.
(باغ گیاه شناسی ایالات متحده در واشنگتن دی سی)
یکی دیگر از پیشرفتهای مهم فناوری گلخانهها در قرن بیستم، معرفی و پذیرش گسترده روشهای کشت هیدروپونیک بود ، که در آن گیاهان در یک محیط بدون خاک رشد میکنند و مواد مغذی را از طریق آبی که مستقیماً به منطقه ریشه میرسد، دریافت میکنند. نه تنها روشهای کشت هیدروپونیک به کشاورزان کمک میکند تا به عملکرد بالاتر و سطوح کنترل بیشتری برسند، این فناوری همچنین به تولیدکنندگان اجازه میدهد تا آب و مواد مغذی استفادهنشده را بازیافت کنند، که منجر به صرفهجویی قابلتوجهی در مصرف آب بر اساس گیاه در مقایسه با کشاورزی معمولی میشود.
فناوری هیدروپونیک، که بسیاری معتقدند قدمت آن به 600 سال قبل از میلاد مسیح و باغهای معلق بابل برمیگردد، برای اولین بار به دلیل علاقه دکتر ویلیام اف صورت گرفت و بیشتر بر کاربردهای تجاری تکنیکهای کشت هیدروپونیک متمرکز بود و او معمولاً به دلیل برداشت هیدروپونیک از آزمایشگاه و داخل مزرعه به این اعتبار دست یافت.
با این حال، این جنگ جهانی دوم بود که سرانجام به لطف تلاشهای ارتش و نیروی هوایی ایالات متحده و همچنین نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا، هیدروپونیک را از یک کنجکاوی نادر به روشی مناسب برای رشد مواد غذایی در مقیاس بزرگ تبدیل کرد. با پرسنل نظامی مستقر در سراسر جهان اغلب در جزایر کوچک با توانایی محدود برای رشد یا تهیه غذای تازه خود، ارتش ایالات متحده و بریتانیا به هیدروپونیک روی آوردند تا مطمئن شوند که سربازان ویتامین ها و مواد معدنی لازم را برای حفظ یک رژیم غذایی سالم دریافت می کنند. تا پایان جنگ جهانی دوم، این مزارع هیدروپونیک نظامی در سرتاسر جهان ساخته شد، از جمله گلخانه ای بزرگ در جزیره آسنسیون، که زمانی 1910 پوند خیار، 768 پوند گوجه فرنگی، 990 پوند کاهو، 109 پوند فلفل و 109 پوند فلفل تولید می کرد .
نتیجه
از اولین گلخانه شناخته شده ای که توسط رومی ها تقریباً 2 هزار سال پیش ساخته شد، تا گلخانه های هیدروپونیک جنگ جهانی دوم، گلخانه ها در طول قرن ها از یک فناوری رشد تجربی به روشی مناسب برای تولید مواد غذایی در مقیاس بزرگ تبدیل شدند. داستان اما به همین جا ختم نمی شود. در واقع، میتوان ادعا کرد که در 50 سال گذشته، نوآوریهای بیشتری در صنعت گلخانهها نسبت به کل 2000 سال قبل از آنها رخ داده است، با نوآوریهای بسیاری از هوش مصنوعی و رباتها گرفته تا PV خورشیدی یکپارچه شیشهای که تنها در آخرین سالها ظهور کردهاند.
ذهن تو در مقاله بعدی نگاهی به صنعت گلخانهای که امروز دارد خواهد انداخت. از پرورش دهندگان Shenandoah گرفته تا مزارع ساندروپ، در مورد اینکه چگونه صرفه جویی در مقیاس، تزریق سرمایه، و سرعت سریع نوآوری های تکنولوژیکی صنعت فعلی را شکل داده و راه را برای گلخانه های آینده هموار می کند، بحث خواهیم کرد.
برای مطالعه گلخانه ها (قسمت 2) کلیک کنید.
برای مطالعه گلخانه ها (قسمت 3) کلیک کنید.